ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Степанов анонсував затвердження алгоритму ІФА-тестування на коронавірус

Вони дозволяють перевірити наявність в організмі антитіл до хвороби.

Степанов анонсував затвердження алгоритму ІФА-тестування на коронавірус
Фото: РБК

МОЗ України найближчими днями затвердить алгоритм тестування на коронавірус з допомогою тестів імуноферментного аналізу (ІФА). Про це на брифінгу повідомив глава відомства Максим Степанов.

"Це тести, які визначають рівень антитіл в організмі людини. Це істотно розширить перелік і коло осіб, яких ми будемо тестувати", – повідомив він.

Степанов додав, що перелік людей, яких безкоштовно і обов'язково тестують на COVID-19, постійно розширюється.

"Спочатку ми додали тих, хто в групі ризику – наших медичних працівників, їх тестують раз у п'ять днів. Також додали працівників Нацполіції та Нацгвардії, зараз складаємо списки та починаємо їх тестувати. Також це громадяни, яких госпіталізують через операційні втручання – їх теж тестують методом ПЛР", – повідомив він.

Нагадаємо, 27 квітня в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що перше масове ІФА-тестування на наявність антитіл до COVID-19 проведуть в Одеській і Сумській областях. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, таке тестування дасть можливість ретроспективно виявити наявність антитіл і подивитися, чи були пропущені випадки захворювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram