ГоловнаСуспільствоПодії

У МВС заявили, що бот з персональними даними українців використовував бази держвідомств і приватних організацій

Його роботу припинено.

У МВС заявили, що бот з персональними даними українців використовував бази держвідомств і приватних організацій
Фото: EPA/UPG

Чат-бот у Telegram з персональною інформацією українців використовував компіляцію даних державних відомств і недержавних організацій за різні періоди минулих років. Він не пов`язаний з державною мобільною програмою "Дія", повідомили в пресслужбі МВС.

Правоохоронці почали розслідування за фактом поширення персональної інформації громадян, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Провадження відкрито за ч.2 ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних систем або мереж електрозв'язку, що призвело до витоку інформації).

"Робота ресурсу, який незаконно розповсюджував персональні дані громадян, припинена. Кіберполіція у взаємодії з іншими державними органами вживає заходів щодо недопущення відновлення його роботи та ефективного розслідування провадження", - йдеться в повідомленні МВС.

Нагадаємо, що керівник громадської організації "Електронна демократія" Володимир Фльонц повідомив у Facebook, що знайшов у цьому боті свої дані з багатьох держреєстрів, бази "Нової пошти", паролі з "ВКонтакте" і Linkedin. Служба безпеки України почала розслідування через цей бот.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram