ГоловнаСуспільствоЖиття

Головний санлікар: ми не будемо тримати країну постійно в карантині

"Зараз трохи заспокоїлася ситуація, але винятково тому, що вчасно ввели карантин".

Головний санлікар: ми не будемо тримати країну постійно в карантині
Виктор Ляшко
Фото: Макс Требухов

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко запевнив, що влада не продовжуватиме карантин без потреби.

"Ми не будемо тримати країну постійно в карантині, але потрібно розуміти, що мусимо знаходити баланс", - сказав він в інтерв'ю телеканалу "Україна 24".

"У нас зараз трохи заспокоїлася ситуація, але вона заспокоїлася винятково тому, що ми вчасно ввели карантин, передчасний вихід з карантину може звести нанівець усе те, що ми робили ці два місяці", - заявив Ляшко.

Зокрема, не планується швидке скасування обмежень на проїзд у громадському транспорті.

"Чому ми говоримо, що не можна відразу запускати громадський транспорт? Не стільки мене хвилює проблема інфікування в громадському транспорті, скільки відкривається доступність і починається внутрішня міграція населення. Замість того, щоб ізолюватися, люди, маючи транспорт, будуть вільно пересуватися, будуть без гострої потреби відвідувати якісь місця. На ринки поїдуть люди похилого віку ... Велика міграція призведе до того, що зруйнуються всі принципи карантину", - сказав Ляшко.

Тільки-но відновить роботу громадський транспорт, додав санлікар, в офіси почнуть приїжджати більше співробітників, онлайн-наради перейдуть в офлайн. Це призведе до збільшення контактів, скорочення соціальної дистанції і зростання загрози зараження.

Нагадаємо, карантин в Україні діє до 22 травня і, ймовірно, його продовжать. Але вже з 11 травня уряд вводить певні послаблення карантинних заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram