ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У регіонах з високою захворюваністю збережуть жорсткіший карантин

Області-лідери перейдуть на адаптивний карантин.

У регіонах з високою захворюваністю збережуть жорсткіший карантин
Фото: kmu.gov.ua

Адаптивний карантин після 11 травня можуть ввести в регіонах із найвищою захворюваністю.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.

"11 травня необхідно буде провести комісії в областях, провести Національну комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і прийняти рішення залежно від ситуації, що є на 11 травня, у трьох областях-лідерах щодо введення окремих карантинних обмежень для тих регіонів, де епідситуація гірша, ніж загалом по країні. Цей так званий адаптивний механізм карантину ми будемо використовувати, очевидно, протягом цього року", – сказав прем'єр-міністр.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, це буде стосуватися, зокрема, Чернівецької та Івано-Франківської областей.

"Наприклад, у нас є деякі області – та ж Чернівецька область або Івано-Франківська – де дуже високий рівень захворюваності та велику кількість хворих реєструють щодня. Звичайно, ми не можемо собі дозволити відкриття таке ж, як це відбувається в інших областях. Ми вважаємо, що потрібно вводити механізм адаптивного карантину: якщо десь ми відкриваємо велику палітру засобів торгівлі, то десь має бути менше", – сказав міністр.

Лідерами за кількістю хворих в Україні є Чернівецька область (1887), Київ (1535), Івано-Франківська (984), Тернопільська (896), Київська (853), Рівненська області (750).

Нагадаємо, що карантин в Україні буде продовжать до 22 травня, але з 11 травня вводять деякі пом'якшення.

Заплановано відкриття парків, скверів, зон відпочинку, перукарень, салонів краси, манікюрних, педикюрних з деякими умовами.

Чи зможуть працювати літні майданчики кафе та ресторанів. Також зможуть працювати непродовольчі магазини, побутових послуг, стоматологи. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram