ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Після 11 травня в Україні можуть вводити адаптивний карантин

Це означає, що посилені обмеження діятимуть тільки в тих регіонах, де є спалах захворювання.

Після 11 травня в Україні можуть вводити адаптивний карантин
Фото: Максим Козленко

Після завершення всеукраїнського карантину 11 травня і пом'якшення обмежувальних заходів у країні можуть вводити так званий адаптивний карантин. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Ми розмовляли з провідними економістами, вони підтримали урядовий план і згодні з пропозицією про те, що потрібно запускати адаптивний карантин. Це означає, що в разі спалаху інфекції в окремих регіонах будемо посилювати карантин саме там, а не загалом по країні", - повідомив він.

Шмигаль наголосив, що ці кроки стануть можливими тільки після 11 травня. Він також додав, що після відкриття всіх закладів і відновлення роботи транспорту носіння масок і соціальне дистанціювання так само будуть обов'язковими.

Крім того, прем'єр заявив, що за майбутнє ослаблення карантинних заходів з 11 травня уряд голосуватиме на засіданні 6 травня.

"Наступної середи ми також ухвалимо цілу низку рішень, які послаблять з 11 травня деякі карантинні умови", - сказав він.

Ослаблення можливе тільки за умови зменшення кількості хворих.

Нагадаємо, раніше Шмигаль повідомляв, що другий, третій або четвертий етапи виходи країни з карантину можуть початися одночасно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram