ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернівецькому ізоляторі стався бунт через інфікованого в'язня

Адміністрація застосувала фізичну силу, кілька в'язнів завдали собі тілесних ушкоджень.

У Чернівецькому ізоляторі стався бунт через інфікованого в'язня
Фото: verge.zp.ua

У Чернівецькому слідчому ізоляторі в ніч на 25 квітня стався бунт через новоприбулого в'язня з підтвердженим коронавірусом. Про це повідомила уповноважений з прав людини Людмила Денісова в своєму телеграм-каналі.

Її регіональний представник Леонід Мельников здійснив позаплановий візит в СІЗО.

"Під час візиту встановлено, що близько 23-ї години 24 квітня ув'язнені, що містяться в установі, почали висловлювати масове невдоволення прийняттям в СІЗО новоприбулого в'язня з підтвердженим діагнозом - коронавірусної хвороби COVID-19", - йдеться в повідомленні.

За словами адміністрації установи, в'язні висловлювали обурення, заклики до непокори і барикадувалися.

О 6 ранку 25 квітня керівник установи оголосив збір особового складу по тривозі. О 8:00, під час зміни чергування, в'язні з трьох камер не пускали персонал в приміщення.

"Тому до семи в'язнів застосована фізична сила, а до одного з них - спеціальні засоби (наручники). В знак протесту троє ув'язнених завдали собі тілесних ушкоджень, порізавши передпліччя. Один з ув'язнених мав венозну кровотечу. Для надання йому допомоги була викликана карета швидкої медичної допомоги, а сам ув'язнений був вивезений за межі СІЗО", - розповіла Денісова.

Зараз в установі проводиться службова перевірка.

Хворий на коронавірус перебуває в окремій камері, в ізольованому блоці. Стан його здоров'я задовільний.

Нагадаємо, на початку березня карантин через коронавірус привів до тюремного бунту в Італії. В'язні захопили лазарет і наїлися наркотиків. Кілька людей померли від передозування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram