ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні знайшли захисні костюми з необхідним стандартом, які удвічі дешевші ніж китайські, придбані МОЗ

Скандал навколо тендеру міністерства набирає обертів.

Благодійний фонд "Пацієнти України" знайшов захисні костюми вітчизняного виробника, у яких є необхідний МОЗ стандарт EN 14126:2003. Водночас вони коштують більш ніж удвічі дешевше, ніж костюми, придбані міністерством у Китаї.

Про це йдеться у фейсбуці організації.

Фото: facebook.com/patients.org.ua

"Благодійний фонд "пацієнти України" закуповує захисні костюми, з тим же стандартом, про який так добре відгукується Міністерство по 215 грн! Костюми – українського виробництва, їх відшиває ТОВ" Тезаурус ", яке розташоване у Вінницькій області. Фото паспорта на захисні костюми, у якому зазначено стандарт EN 14126:2003 додаємо", – заявили у фонді.

Фото: facebook.com/patients.org.ua

Фото: facebook.com/patients.org.ua

Нагадаємо, 14 квітня держпідприємство "Медзакупівлі України" на замовлення Міністерства охорони здоров'я домовилося про придбання 90 тисяч костюмів вітчизняного виробника ТОВ" Текстиль контакт" за 22,05 млн гривень (ціна одного – 245 гривень).

Через три дні після цього Міністерство охорони здоров'я вийшло на ринок в обхід "МЗУ" й придбало 71 тисячу китайських захисних комбінезонів на загальну суму 34,87 млн гривень (ціна одного – 488 гривень).

Свої дії міністерство пояснило тим, що українські костюми не відповідають стандарту 14126 "Одяг захисний. Захист від інфекційних агентів". У "Медзакупівлях" заявили, що вимога щодо відповідності костюмів цього стандарту з'явилося вже після проведення ними тендеру. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram