ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Карантин продовжать до 12 травня в пом'якшеному варіанті (оновлено)

Дозволять прогулянки в парках і відвідування музеїв і бібліотек.

Карантин продовжать до 12 травня в пом'якшеному варіанті (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Карантинні обмеження для нерозповсюдження коронавірусу в Україні можуть продовжити щонайменше до 12 травня.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в коментарі "РБК-Україна".

За його словами, 22 квітня Кабмін розгляне рішення про продовження карантину.

"Очікуйте середи. На засіданні уряду буде прийнято рішення про продовження або скорочення карантину. 22-го Кабмін розгляне. Головний санітарний лікар прогнозує, що щонайменше до 12 травня. Рішення приймає уряд", - заявив Ляшко.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у вівторок підтвердив, що запропонує продовжити карантин до 12 травня.

"Це продовження пов'язане з нашим нинішнім рівнем захворюваності та небезпекою, яку несе коронавірусна хвороба", - сказав він.

Водночас Степанов підкреслив, що карантин можуть пом'якшити.

"Наприклад, прогулянки в парках. Але ці прогулянки будуть обмежені за кількістю осіб, щодо засобів індивідуального захисту. Дуже чіткі критерії будуть визначені цією постановою. Також ми будемо пропонувати відкрити наші музеї, бібліотеки, але з чітким дотриманням карантинних обмежень щодо дистанції, засобів індивідуально захисту, термоскринінгу на вході. Також передбачаємо ще низку пом'якшень", - сказав він.

Оновлення 14:14. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль також повідомив про плани продовжити карантин на нараді в Офісі президента Володимира Зеленського.

Як йдеться на сайті глави держави, президент у відповідь попросив оприлюднити чіткий план дій. "Люди повинні розуміти, чи можна буде гуляти в парках, коли будуть працювати перукарні, нотаріуси, адвокати та інший бізнес. Я знаю, що для підтримки форми хочуть тренуватися олімпійці. Усі люди повинні мати чітке бачення, як і коли може пом'якшуватися карантин", – сказав Зеленський.

Шмигаль зазначив, що для початку потрібно пом'якшувати карантинні заходи в некритичних об'єктах інфраструктури, які можуть зіграти роль у стабілізації економіки.

Він також висловив упевненість, що Україна вчасно ввела карантин і завдяки цьому поки вдається уникнути критичної ситуації з кількістю хворих.

Нагадаємо, 12 березня в Україні ввели карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції. Обмеження повинні були діяти до 3 квітня, але пізніше уряд продовжив їх до 24 квітня.

На ранок 21 квітня кількість хворих на коронавірус в Україні перевищила 6 тисяч осіб. У МОЗ побоюються можливого спалаху захворювання на 5-10 день після Великодня.

20 квітня радник президента Зеленського анонсував антикризові заходи після проходження піку COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram