ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ пов'язав стрибок захворюваності на коронавірус з відвідуванням храмів на Вербну неділю

Зростання нових випадків проявилося на четвертий і п'ятий день.

МОЗ пов'язав стрибок захворюваності на коронавірус з відвідуванням храмів на Вербну неділю
Фото: https://www.0312.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов назвав відвідування церков у Вербну неділю, 12 квітня, однією з причин зростання захворюваності на коронавірус в Україні. Про це він сказав під час брифінгу 19 квітня.

"Зростання виявлених захворювань за попередні дні обумовлено зокрема, тим, що, на жаль, мало хто дотримувався наших рекомендацій щодо того, щоб залишитися вдома на Вербну неділю і не відвідувати богослужіння", - сказав Степанов.

За його словами, зростання проявів захворювання медики спостерігали на 4 і 5 день після того, як люди заразилися.

У той же час Степанов зазначив, що другою причиною зростання виявлених випадків стало істотне збільшення кількості тестувань: за 10 днів було зроблено близько тисячі ПЛР-тестів.

Нагадаємо, 18 квітня в Україні зафіксували 343 нових випадки інфікування коронавірусом, 17 квітня - 444, 16 квітня - 501. Загальна кількість випадків COVID-19 досягла 5 449 випадків. Померла 141 особа.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що побоюється "страшної статистики" щодо коронавірусу після Пасхи. Він також зазначив, що якщо після Пасхи не почнеться сильний спалах коронавірусу, вже в кінці наступного тижня можуть оголосити перші кроки щодо пом'якшення карантину.

Як повідомлялося, великодні богослужіння в Україні відвідали близько 130 тис. парафіян. Поліція зареєструвала 19 порушень карантину. У тому числі через порушення карантину на пасхальній службі в Донецькій області порушено кримінальну справу. У Святогірську лавру на літургію прийшло близько 300 осіб, більшість - без масок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram