ГоловнаСуспільствоПодії

У МВС відзвітували про ліквідацію пожежі на території одного з лісництв у зоні відчуження

Ще в 4 лісництвах ліквідація вогню триває.

Пожежу на території Котовського лісництва у зоні відчуження ліквідували. Радіаційний фон не перевищує норми.

Про це інформує пресцентр МВС.

"Пожежу на території Котовського лісництва ліквідовано. Спостерігається горіння трав'яного настилу і лісової підстилки окремими осередками", - йдеться в повідомленні.

Фото: mvs.gov.ua

Зазначається, що у Корогодському, Денисовицькому, Дитятському та Паришівському лісництвах ліквідація вогню триває.

"Основні зусилля зосереджені в Денисовицькому лісництві поблизу населеного пункту Новий Мир, де відзначається поширення горіння трав'яного настилу і лісової підстилки. На цій ділянці залучено понад 250 осіб і близько 60 одиниць техніки, з них від ДержНС понад 200 осіб і 40 одиниць техніки", - йдеться в повідомленні.

Всього на території зони відчуження залучено 415 осіб та 98 одиниць техніки, з них від ДержНС 321 особа та 66 одиниць техніки, зокрема авіація.

Фото: mvs.gov.ua

"Радіаційний фон у Києві та Київській області в межах норми і не перевищує природних фонових значень (м. Київ - 0,011 мР/год, Київська область - в межах 0,012 мР/год за допустимого фону 0,05 мР/год). У зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення рівні потужності еквівалентної дози гамма випромінювання не змінилися (м. Чорнобиль - 0,020 мР/год за допустимого рівня 0,055 мР/год)", - йдеться в повідомленні.

Раніше заступник голови МВС Антон Геращенко спростував чутки, що пожежа в Чорнобильській зоні може пошкодити сховища ядерного палива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram