ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ додало новий препарат у протокол лікування пацієнтів з коронавірусом

Також розширено перелік протипоказів.

МОЗ додало новий препарат у протокол лікування пацієнтів з коронавірусом
Максим Степанов
Фото: facebook/Олександрівська клінічна лікарня м. Києва

Міністерство охорони здоров'я оновило протокол лікування хворих на коронавірус. Очікується, що це допоможе ефективніше боротися із захворюванням, повідомили у пресслужбі МОЗ.

Зміни внесено на основі японського, австрійського й інших світових регуляторів за результатами наради українських експертів.

Оновлений документ включає більш чіткий алгоритм застосування лікарських засобів, можливість застосовувати лікарський препарат "Фавіпіравір", більш детальну інформацію про дозування препаратів, вдосконалений алгоритм дій медиків у разі погіршення стану пацієнтів та оновлені протипоказання, складені на основі бельгійських вказівок.

"Над оновленням протоколу лікування хворих на COVID-19 ми працюємо постійно. В цілодобовому режимі відстежуємо найкращий практичний досвід інших країн у боротьбі з коронавірусом, а також власний, і будемо за потреби вносити в протокол зміни для більш ефективного лікування. Зокрема, сьогодні наші фахівці визначили більш чіткий алгоритм застосування лікарських засобів, а також можливість застосовувати препарат "Фавіпіравір", - повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Нагадаємо, 8 квітня Кабмін повідомив про те, що Японія передасть Україні партію препарату фавіпіравір ("Авіган") як партнерську підтримку. За інформацією японської сторони, у використанні цього препарату зацікавлені багато країн, оскільки є інформація, що він полегшує перебіг захворювання. Його ефективність під час лікування COVID-19 клінічно випробовується.

Єдиний протокол лікування хворих на коронавірус в Україні було затверджено 2 квітня. Він має алгоритм призначення і застосування ліків для лікування груп пацієнтів при середньотяжкому, тяжкому і критичному перебігу хвороби.

5 квітня Максим Степанов заявив, що протокол буде розширено переліком нових лікарських препаратів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram