ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Києво-Печерська лавра проведе великодню службу у дворі перед храмом

Служба розпочнеться з 23:00 і проходитиме у дворі біля лаври.

Києво-Печерська лавра проведе великодню службу у дворі перед храмом
Фото: EPA/UPG

Києво-Печерська лавра проведе великодню службу в церковному дворику перед храмом з 23:00 із дотриманням всіх встановлених владою норм.

Про це "Українським Новинам" повідомив Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент (Вечеря).

"Служба розпочнеться з 23:00 і проходитиме у дворі біля лаври", - сказав він.

За його словами, в самому храмі можна буде перебувати до 10 осіб, і церква буде цього дотримуватися. На вулиці ж парафіяни зможуть взяти участь у богослужінні, але на відстані один від одного 1,5 метра і більше.

Процес освячення пасок також буде організований з урахуванням санітарно-епідемічних норм, введених через каранатин.

"УПЦ МП сподівається, що влада не ухвалить рішення про закриття храмів під час великоднього богослужіння", - зазначив митрополит.

Нагадаємо, намісник Києво-Печерської лаври Павло вирішив тимчасово не брати участі у богослужіннях і перебуває в режимі самоізоляції через симптоми застуди.

З 4 квітня Києво-Печерська лавра закрита на карантин. У приміщеннях провели дезінфекцію і закрили храм для віруючих. Також повідомлялося, що Павло здав тест на коронавірус. За інформацією кількох, не пов'язаних між собою, джерел Lb.ua у середовищі МП, передбачається, що зараження могло статися минулого тижня, коли Павло особисто постригав у ченці чотирьох насельників лаври. Пізніше влада столиці підтвердила чотири випадки зараження коронавірусом у Києво-Печерській лаврі.

Станом на 8 квітня, у столиці України підтвердили 41 випадок коронавірусної хвороби, з них 26 припало на Києво-Печерську лавру.

Українська греко-католицька церква, яка відзначає Великдень на тиждень раніше, закликала парафіян і священників дотримуватися карантину і не приходити до церкви. Глава УГКЦ Святослав Шевчук зазначив, що освятити паски можна вдома за допомогою онлайн-трансляцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram