ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Головний санлікар приїхав до Миколаєва, щоб розібратися, чому в області немає коронавірусу

Ляшко розповів про "спецоперацію" зі звірки аналізів в різних лабораторіях.

Головний санлікар приїхав до Миколаєва, щоб  розібратися, чому в області немає коронавірусу
Виктор Ляшко
Фото: strana.ua

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко приїхав до Миколаєва, щоби перевірити ситуацію з діагностуванням коронавірусу в області.

Про це він розповів на брифінгу, передає "Преступности.НЕТ".

"Основна мета – переглянути алгоритми, які працюють на території Миколаївської області, щоби зрозуміти, чи все працює правильно, або десь є збій, котрий не дозволяє виявити хворих із коронавірусною хворобою", – сказав Ляшко.

Він також розповів, які саме медустанови він відвідав.

"Крім інфекційної лікарні, плануємо відвідати Центр первинної медико-санітарної допомоги, екстрену медичну допомогу, подивлюся, як працює мобільна бригада, приїду з нею на відбір зразків", – зазначив Ляшко.

Він повідомив, Миколаївська обласна лабораторія сьогодні готова робити по 500 тестів ПЛР на добу. Також Ляшко розповів про "спецоперації", під час якої в одній із лікарень у пацієнтів із пневмонією зібрали аналізи й направили їх в іншу лабораторію – за межами області. Результат на коронавірус там також був негативний.

"Результат, який ми отримали, показує, що дослідження збігаються. Тому ми зараз поїдемо далі відстежувати весь алгоритм: від телефонного дзвінка пацієнта з підозрою, до сімейного лікаря, у швидку медичну допомогу, до мобільної бригади, яка повинна виїжджати та збирати зразки, а також подивимося установи, які визначені для хворих із коронавірусним захворюванням. Подивимося їхнє забезпечення засобами індивідуального захисту, апаратами, які потрібні для проведення реанімаційних заходів. Після цього буде зустріч головою обласної держадміністрації й обласної ради, щоби подивитися й підказати їм, що потрібно модернізувати, щоб область була готовою на 100 %", – додав Ляшко.

Також Ляшко повідомив, що негативні аналізи всіх пацієнтів, у яких підозрювали коронавірус, забрали для повторного огляду в інші лабораторії.

Він також зазначив, що задоволений роботою й оснащенням обласної лабораторного центру.

Місцевий сайт "Новости N", також повідомив, що на вул. Лазурній автомобіль Volkswagen Passat, який надала облдержадміністрація Ляшку, врізався в мікроавтобус Renault Trafic з журналістами.

Самого Ляшка в момент аварії в машині не було. Ніхто не постраждав, але обидва автомобілі отримали механічні пошкодження.

Фото: novosti-n.org

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 9 квітня зареєстрували 1892 випадки COVID-19. З них 57 летальних, 45 пацієнтів побороли хворобу. Миколаївська область залишається єдиною, де не виявлено випадків захворювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram