ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Після зараження Шахова коронавірусом Зеленського і Шмигаля перевірили на COVID-19

Також перевірку пройшли голова ОПУ та його заступники.

Після зараження Шахова коронавірусом Зеленського і Шмигаля перевірили на COVID-19
Фото: Офис президента

Після виявлення коронавірусу в народного депутата Сергія Шахова президентові Володимиру Зеленському та прем'єр-міністру Денису Шмигалю зробили тести на COVID-19. Про це в інтерв'ю "Українській правді" повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Він повідомив, що також в обов'язковому порядку тестування на коронавірус проходило керівництво ОПУ і всі, хто контактував з Шаховим.

"І президентові робили, керівникові Офісу, заступникам робили. Я поясню - потрібно було зробити тестування, тому що це були особи, які контактували з одним з найперших випадків у Києві, яким був депутат Шахов. Тому всім зробили ПЛР-тести, щоб відразу зрозуміти, що робити", - зазначив Тимошенко.

Він додав, що на випадок захворювання коронавірусом президент розробив протокол подальшої роботи.

"Але ж зрозуміло, що виконувача обов'язків немає. Ну може там спікер Верховної Ради якось виконувати обов'язки. Але президент завжди на зв'язку, я думаю, якщо, не дай Боже, щось трапиться - робота буде проходити в телефонному режимі", - повідомив заступник голови ОПУ.

Нагадаємо, нардеп від фракції "Слуга народу" Олександр Качура заявив, що у Верховній Раді, станом на 6 квітня підтверджено 8 випадків зараження коронавірусом серед парламентаріїв.

Першим депутатом, у якого діагностували коронавірус, став Сергій Шахов. 17 березня Центр громадського здоров'я повідомив про перший випадок коронавірусної хвороби COVID-19 на території Київської області зафіксували у 44-річного чоловіка. Цією людиною виявився депутат Ради з групи "Довіра" Сергій Шахов. Коронавірус також пізніше виявили в родички Шахова. 21 березня нардепа госпіталізували.

2 квітня Шахов повідомив, що одужав від COVID-19.

Також повідомляли про виявлення коронавірусу в Сергія Рудика та Руслана Горбенка. З підозрою на коронавірус були Олександр Лукашев (ОПЗЖ) і Сергій Вельможний ("Довіра").

28 березня стало відомо, що на коронавірус захворіла виключена з фракції "Слуга народу" Ганна Скороход. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram