ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін призначив трьох заступниць міністра охорони здоров'я

Дві з них раніше працювали в Одеській ОДА.

Кабінет Міністрів призначив заступницями міністра охорони здоров'я Максима Степанова Світлану Шаталову та Ірину Микичак, а Олену Теряєву - першою заступницею міністра. Про це повідомили в пресслужбі МОЗ.

Олена Теряєва починала кар'єру з роботи лікарем, до сьогоднішнього призначення керувала Південним міжрегіональним департаментом Національної служби здоров'я України. До цього вона була директором департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА.

Олена Теряєва
Фото: moz.gov.ua
Олена Теряєва

"У Міністерстві охорони здоров'я Олена Теряєва відповідатиме за реформування системи охорони здоров'я, а також за налагодження та координацію процесів у відомстві", - йдеться в повідомленні.

Світлана Шаталова раніше працювала на керівних посадах в Одеській ОДА, на підприємстві "Поліграфічний комбінат Україна" і в компанії "Газ України", що входить у "Нафтогаз".

Світлана Шаталова
Фото: moz.gov.ua
Світлана Шаталова

На посаді заступника голови МОЗ Шаталова відповідатиме за фінансово-економічний напрям, інвестиції, аудит, а також взаємодію з підприємствами, які знаходяться в управлінні відомства.

Ірина Микичак була першим заступником міністра охорони здоров'я. З квітня 2017-го по грудень 2019 року керувала департаментом охорони здоров'я Львівської ОДА. Є співзасновницею і координатором низки міжнародних проєктів співпраці зі Світовим банком, ВООЗ, Агентством США з міжнародного розвитку, Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ та інших.

Ірина Микичак
Фото: moz.gov.ua
Ірина Микичак

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада України з другої спроби проголосувала за призначення Максима Степанова міністром охорони здоров'я України.

На першому позафракційному засіданні 30 березня Рада звільнила міністра охорони здоров'я Іллю Ємця, однак за призначення Степанова на його місце не вистачило голосів. Кандидатуру Максима Степанова на посаду міністра охорони здоров'я підтримали лише 217 депутатів.

Про те, що кандидатуру колишнього керівника Одеської ОДА Максима Степанова розглядають на посаду голови МОЗ, стало відомо ще 27 березня.

Максим Степанов очолював Одеську обладміністрацію з 2017-го по 2019 рік. Народився в Амурській області, Росія. Навчався в Донецькому Національному медичному університеті ім. М. Горького за спеціальністю "Лікувальна справа". Пізніше також закінчив Київський національний економічний університет за спеціальністю "Міжнародна економіка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram