ГоловнаСуспільствоПодії

Топменеджмент "Донецькоблгазу" викрили в розтраті газу на 1,7 млрд гривень

Підприємства споживали газ безкоштовно, а борги перенаправляли на рахунки жителів області.

Фото: ssu.gov.ua
Служба безпеки України викрила топменеджмент ПАТ "Донецькоблгаз" на реалізації схеми розтрати державного природного газу на мільярди гривень.

Деякі промислові підприємства Донецької області з 2017 року споживали державний газ безкоштовно. При цьому керівництво "Донецькоблгазу" "перекидало" борги за використані енергоресурси на рахунки жителів області, повідомили у пресслужбі СБУ.

"Таким чином формувалася штучна заборгованість населення за нібито спожитий природний газ у сумі понад 1,7 млрд гривень. Для здійснення схеми організатори розробили і впровадили у виробничу діяльність ПАТ програмне забезпечення з прихованою функцією ведення подвійної бухгалтерської звітності", - йдеться в повідомленні.

У результаті обшуків вилучили речі та документи, які підтверджують протиправну діяльність топменеджменту. Вирішується питання про повідомлення підозр за ч. 5 ст. 191 і обрання запобіжних заходів керівникам "Донецькоблгазу".

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, в лютому 2018 року на той момент голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський звинуватив компанію "Донецькоблгаз" у відмові подавати газ через готовий газопровід жителям Авдіївки і семи селищ Ясинуватського району.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram