ГоловнаСуспільствоЖиття

Малюська виступив за амністію 900 ув'язнених в умовах карантину

За словами міністра, мова повинна йти тільки про тих, хто не є небезпечним для суспільства.

Малюська виступив за амністію 900 ув'язнених в умовах карантину
Денис Малюська
Фото: facebook/Міністерство юстиції України

Міністерство юстиції підтримує амністію 900 ув'язнених в умовах карантину.

Про це написав у фейсбуці міністр юстиції Денис Малюська.

Він зазначив що Мін'юст підтримує ідею звільнення засуджених, але не масового, а "обмеженої та обґрунтованої кількості". За словами міністра, мова повинна йти тільки про тих, хто не несе небезпеку для суспільства.

"Поясню чому. Зараз країна є на карантині. Люди в основному сидять по домівках і живуть коштом заощаджень. Вкрай мало засуджених, які можуть вийти на свободу, і після цього зможуть жити у своїй квартирі/будинку коштом якихось заощаджень", – зазначив він.

За його словами, найімовірніше, цей крок суттєво погіршить криміногенну ситуацію.

"Єдине, чого досягне масове звільнення засуджених у такій ситуації – це зменшить головний біль Мін'юсту з утримання засуджених у безпеці. Але зменшення нашого головного болю не є метою нашої роботи. Ми не будемо перекладати проблему з хворої голови на здорову", – зазначив Малюська.

Крім того, Мін'юст ініціює зміни до законодавства, які дозволять зменшити кількість людей, які надходять до слідчого ізолятора або установи відбування покарань.

"Тому ми підтримуємо продумані заходи – законопроєкт про амністію, який звільнить близько дев'ятисот засуджених, й ініціюємо зміни в законодавство, які дозволять суттєво зменшити кількість нових людей, які направляються в СІЗО або установи відбування покарань. Дуже просимо колег по парламенту розглянути такі ініціативи першочергово", – написав Малюська.

Також він запевнив, що Мін'юст ініціює й не підтримує масових заходів зі звільнення десятків тисяч засуджених. Такі процеси, за словами міністра, повинні відбуватися поступово, підготовлено й контрольовано, без створення небезпеки для суспільства.

Нагадаємо, Мін'юст тимчасово заборонив побачення з родичами в тюрмах через коронавірус і ввів нові правила при передачі посилок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram