ГоловнаСуспільствоПодії

У Львові бездомний зарізав лідера групи "Лесик Band" Олександра Дацюка

56-річному музикантові завдали два ножових поранення в ділянку серця.

У Львові бездомний зарізав лідера групи "Лесик Band" Олександра Дацюка
Александр Дацюк
Фото: Igor Zinkevych / Facebook

У вівторок увечері, 7 квітня, на зупинці громадського транспорту у Львові невідомий із ножем напав на музиканта, лідера групи "Лесик Band" Олександра ("Лесика") Дацюка.

Про це повідомив у фейсбуці керівник ГО "Варта-1" Ігор Зінкевич.

Він уточнив, що 56-річному музикантові завдали два ножових поранення в серце. Дацюка доставили до лікарні, проте врятувати його життя медикам не вдалося.

Як повідомила ZAXID.NET прессекретар поліції Львівській області Світлана Добровольська, подія трапилася приблизно о 21:00 на зупинці громадського транспорту на вул. Героїв УПА, 76. У поліцію про напад повідомив перехожий, який став випадковим свідком.

Недалеко від цього місця поліцейські затримали 67-річного бездомного з ножем, якого підозрюють у вбивстві. За попередньою версією поліції, між чоловіками стався конфлікт. Точні мотиви злочину поки невідомі – затриманий бездомний не дає показань.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Олександр Дацюк в 1990 році створив у Львові групу "Лесик Band", яка була популярною в середині 90-х. Гурт відомий своїми хітами "Журавлі", "Гуляли", "Співали ящери", "Жахливий сон", "Рекет", "Весна застою", "Бразилія", та іншими.

Нагадаємо, у червні 2017 року Києві біля Золотих воріт молодий музикант Ярослав Олійник грав на синтезаторі. Чоловікові, який жив поруч, здалося, що музика була надто гучною. Виник конфлікт, у якому за музиканта заступився його батько, ветеран АТО Сергій Олійник. Після словесної перепалки незадоволений місцевий житель сходив додому за ножем і завдав чоловікові ножове поранення в область серця. Поранення виявилося смертельним.

Вбивцю засудили до 13 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram