ГоловнаСуспільствоЖиття

Киянин, який намагався вплав потрапити на спортмайданчик в Гідропарку, розповів, чому пішов на це

"Я шукав спосіб здійснення свого конституційного права".

Киянин, який намагався вплав потрапити на спортмайданчик в Гідропарку, розповів, чому пішов на це
Валентин Бурьянов
Фото: hromadske.ua

Студент Київського національного економічного університету Валентин Бур'янов, який намагався вплав потрапити на спортмайданчик у столичному Гідропарку, розповів, чому пішов на такий крок.

Про це повідомляє hromadske.

"Постанова Кабміну не має більшої сили, ніж Конституція. Ця постанова (про посилення обмежень на час карантину, – ред.) є злочинною з моменту її ухвалення. Я хочу користуватися цим правом (на вільне пересування, яке прописано в Конституції, – ред), я хотів пройти законно, але злочинці, тобто поліція, мене не пустили, тому я шукав спосіб здійснення свого конституційного права", – розповів Валентин.

"У мене не було ніяких ілюзій. Я бачу, що деякі люди вірять, начебто я думав, що перепливу і піду далі там качатися. Звичайно, що ні. Це було показово, щоб показати, що ніхто ніколи не буде відбирати мої невід'ємні права, що даровані мені від народження", – додав він.

Сьогодні суд має вирішити, чи оштрафувати Валентина за порушення карантинних обмежень. Адвокат хлопця переконаний у правоті свого підзахисного.

"Люди, крім боротьби з карантином, ще з владою борються. Повинні бути обмеження, але розумні, а не те, що давайте все заборонимо!", – зазначив він.

Нагадаємо, у Києві поліцейські перекрили Венеціанський міст у Гідропарку, через який можна дістатися до спортмайданчика під відкритим небом, через постанову Кабінету Міністрів, що забороняє заняття спортом у парках. Днями ситуація дійшла до абсурду, коли один зі спортсменів вирішив переплисти річку, щоби потрапити на спортмайданчик. На іншому березі його зустріли десять поліцейських і змусили повернутися назад.

Коментуючи інцидент, мер Києва Віталій Кличко підкреслив, що обмеження, введені Кабінетом міністрів під час карантину, стосуються всіх, зокрема і спортсменів. "Винятків для бодібілдерів, моржів та інших суперактивних немає", – зазначив мер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram