ГоловнаСуспільствоПодії

Озброєний чоловік поранив чотирьох поліцейських під час штурму його будинку в Шаргороді

У нього знайшли гвинтівку і пістолет.

Озброєний чоловік поранив чотирьох поліцейських під час штурму його будинку в Шаргороді
Фото: vn.npu.gov.ua

Фото: vn.npu.gov.ua
Озброєний чоловік 6 березня поранив чотирьох співробітників спецпідрозділу КОРД під час штурму його будинку в Шаргороді.

Про це йдеться на сайті поліції.

Інцидент почався з того, що в поліцію зателефонував 32-річний житель міста зі скаргою на сусіда - той поводився неадекватно і погрожував зброєю.

На місце виїхала слідчо-оперативна група, з якою 52-річний чоловік відмовився розмовляти. Ба більше, він кілька разів вистрілив у повітря з гвинтівки, погрожуючи їм розправою. Після цього чоловік закрився в будинку, де перебував також його літній батько.

Було прийнято рішення штурмувати будівлю, для чого викликали спецпідрозділ КОРД.

Фото: vn.npu.gov.ua

"Під час штурму будинку зловмисник почав стріляти з рушниці та пістолета по спецназівцях, у результаті четверо поліцейських отримали поранення. Поки одні бійці спецпідрозділу відвернули увагу зловмисника розбиванням вікна в будинку, інші вибили двері та затримали озброєного правопорушника. У нього вилучили мисливську рушницю і пістолет", - розповів начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос.

Фото: vn.npu.gov.ua
Фото: vn.npu.gov.ua

Зброю відправили на експертизу, а чоловіка, який під час спецоперації теж отримав поранення, взяли під варту в палаті лікарні.

Загрози життю постраждалих поліцейських немає.

За цим фактом відкрито провадження згідно з ч. 1 ст. 345 (насильство щодо поліцейського) і ст. 348 (замах на життя поліцейського) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram