ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Чернівецькій області помер 72-річний чоловік з коронавірусом

Кількість летальних випадків від COVID-19 в області зросла до шести.

У Чернівецькій області помер 72-річний чоловік з коронавірусом
Фото: Lb.ua

У Чернівецькій обласній клінічній лікарні 6 квітня помер інфікований коронавірусом пацієнт. Таким чином, на Буковині померли вже 6 інфікованих COVID-19 осіб.

Про це повідомив голова ОДА Сергій Осачук.

72-річний чоловік із с. Годилів Сторожинецького району тиждень лікувався вдома, перш ніж потрапив до медичного закладу.

"Хворий перебував у реанімаційному відділенні, з учорашнього дня був підключений до апарату штучної вентиляції легенів. 29 лютого у нього лабораторно підтвердили COVID-19. Чоловік хворів на спричинену коронавірусом важку пневмонію, а також на цукровий діабет", - розповів голова ОДА.

У понеділок, 6 квітня, у Чернівецькій області зафіксували 28 нових лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусною інфекцією.

Серед інфікованих - двоє дітей віком 2 і 5 років, а також шестеро медичних працівників.

На вечір 6 квітня у Чернівецькій області зафіксовано 248 випадків коронавірусу, в т. ч. 11 осіб одужали. До апаратів штучної вентиляції легенів в області підключено 4 пацієнтів.

Нагадаємо, перший в Україні випадок COVID-19 було підтверджено в Чернівцях - у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії. Відразу після приїзду вони самоізолювалися, а після проявлення в чоловіка симптомів звернулися до медиків. Чоловіка госпіталізували 26 лютого. 3 березня у нього підтвердили коронавірус.

Уже 16 березня стало відомо, що проведений аналіз на коронавірус у нього показав негативний результат - чоловік одужав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram