ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Глава МОЗ пообіцяв розширити протокол лікування COVID-19 новими ліками

На сьогодні жодного лікарського засобу з показаннями коронавірусної хвороби не існує.

Глава МОЗ пообіцяв розширити протокол лікування COVID-19 новими ліками
Фото: Лига

Єдиний державний протокол лікування хворих на коронавірус найближчим часом буде розширено переліком нових лікарських препаратів.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив у неділю ввечері в ефірі "1+1".

"Ми створили протокол лікування... На сьогоднішні не існує жодного лікарського засобу з показаннями Covid-19. Це все доказова сучасна медицина, як лікує весь світ... Але якщо в нас є хоч один шанс рятувати наших громадян... я буду це робити, ми будемо лікувати тими засобами, які дають результати в різних країнах", - цитує главу МОЗ Інтерфакс-Україна.

Степанов зазначив, що максимальні зусилля медиків спрямовано на розробку механізму лікування, яке б дало змогу мінімізувати летальні наслідки Covid-19.

"Хочу сказати, що група найкращих лікарів у країні працює над цим протоколом, продовжує розглядати різні варіанти, стежить практично 24 години на добу, що відбувається у світі. Гадаю, що цього тижня вони будуть додавати лікарські засоби в схеми лікування", - наголосив міністр.

Нагадаємо, 2 квітня Міністерство охорони здоров'я затвердило єдиний державний протокол лікування для хворих на коронавірусну хворобу.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram