ГоловнаСуспільствоЖиття

Запоріжжя відмовилося зупиняти громадський транспорт

З 6 квітня в Україні почне діяти посилений карантин.

Запоріжжя відмовилося зупиняти громадський транспорт
Фото: facebook\Владимир Буряк

У Запоріжжі вирішили не прислухатися до рекомендацій Кабміну і відмовилися припиняти рух громадського транспорту з 6 квітня в рамках посиленого карантину через коронавірус. Про це заявив мер Запоріжжя Володимир Буряк.

"Отримав від вас дуже багато повідомлень щодо роботи громадського транспорту в Запоріжжі з понеділка. Дійсно, за інформацією Міністерства охорони здоров'я, рекомендується заборонити роботу транспорту, крім трамваїв і тролейбусів. Розумію, що такий вимушений захід, можливо, правильний. Але! Водночас я знаю, що медикам, комунальникам, працівникам магазинів, аптек і взагалі тим, хто не має можливості працювати дистанційно, потрібно якось добиратися на роботу", - написав Буряк.

Міський голова, порадившись з юристами, ухвалив рішення не зупиняти громадський транспорт.

"Завтра великі автобуси, маршрутки, трамваї і тролейбуси працюватимуть, як і раніше. Але, звертаю вашу увагу, що в транспорті можна перебувати тільки в масці або респіраторі. Закликаю всіх не виходити з дому без крайньої необхідності", - повідомив мер.

Водночас він попередив, що в разі видачі Кабміном нової постанови в місті зберуть штаб і будуть оперативно ухвалювати рішення.

Нагадаємо, з 23 березня в Запоріжжі скасовано пільги на громадський транспорт. З 25 березня у місті ввели режим надзвичайної ситуації.

Раніше в низці міст України громадський транспорт припинив роботу або, як у Києві, ним дозволили користуватися тільки окремим категоріям громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram