ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Кабміні наполегливо рекомендують не виходити на вулицю без маски

Уряд пояснив, що означає обов'язковий масковий режим.

У Кабміні наполегливо рекомендують не виходити на вулицю без маски
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів опублікував роз'яснення щодо нових обмежень, введених в зв'язку з поширенням коронавірусу, які передбачають зокрема заборону на перебування в громадських місцях без маски з 6 квітня.

"У постанові №211 йдеться, що у всіх громадських місцях ви повинні бути в масці або респіраторі. Громадське місце - частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі під'їзди, підземні переходи, стадіони, парки, сквери, дитячі майданчики, стадіони, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи і т.д.", - йдеться в повідомленні.

Однак, зазначається, що перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади.

Наприклад, в Києві до громадських місць віднесли також 50-метрову зона навколо зупинок, церкви та 50-метрову зона навколо них, заклади торгівлі закритого і відкритого типів, в тому числі торговельні ряди і ринки, кінотеатри та прилеглу до них територію.

"Тому ми наполегливо рекомендуємо перебувати на вулиці в масці, оскільки в будь-який момент можете опинитися на території, що підпадає під визначення «громадське місце", - відзначили в Кабміні.

В уряді пояснюють, що обов'язковий масковий режим необхідний, щоб запобігти поширенню хвороби від тих людей, у яких вона протікає безсимптомно.

У роз'ясненні також нагадали, що за порушення правил карантину передбачається штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram