ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Україна замовила у вітчизняних виробників 2 млн ПЛР-тестів

Планується, що з наступного тижня щодня вони будуть виробляти від 2 до 7 тис. тестів.

Україна замовила у вітчизняних виробників 2 млн ПЛР-тестів
Працівник лабораторії проводить тест на наявність коронавірусу (2019-нCoV), місто Ухань, провінція Хубей, Китай, 06 лютого 2020
Фото: EPA/UPG

Україна замовила у вітчизняних виробників два мільйони ПЛР-тестів (полімеразної ланцюгової реакції) на коронавірус. Про це повідомив заступник голови Офісу президента, секретар Координаційної ради з протидії поширення COVID-19 Кирило Тимошенко під час ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

"Ми запустили українське виробництво ПЛР-тестування. Ми замовили два мільйони тестів. Вони з середини наступного тижня почнуть давати нам кожного дня від 2 до 7 тисяч таких тестів", - сказав Тимошенко.

За його словами, українські ПЛР-тести пройшли лабораторну перевірку.

Також він додав, що вітчизняні тести будуть значно дешевшими, ніж ті, які Україна раніше купувала у інших країн.

Нагадаємо, Національна академія наук заявила, що українські вчені завершили роботу над створенням вітчизняних тест-систем SARS-CoV-2 ще в середині березня. Їх розробка стартувала в січні, після появи інформації про епідемію нового коронавірусу в китайській провінції, вченими Інституту молекулярної біології і генетики НАН України.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, Україна зможе "спокійно забезпечити лабораторними дослідженнями всіх, хто цього потребує".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram