ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові Кернес і Ярославський роздадуть пенсіонерам пайки і аптечки на 26 млн. грн.

У місті вже розвезли і рознесли понад 113 тисяч пайків і 22 тисяч аптечок для ветеранів і самотніх пенсіонерів.

У Харкові Кернес і Ярославський роздадуть пенсіонерам пайки і аптечки на 26 млн. грн.

Минулого тижня мер Харкова Геннадій Кернес і власник DCH Олександр Ярославський розвезли 113 тисяч пайків і 22 тисячі аптечок ветеранам та самотнім пенсіонерам. Про це повідомив Кернес у своєму Telegram-каналі, пишуть "Українські новини".

"Карантин дуже швидко показав, скільки людей у Харкові опинилося на межі виживання. Крім старшого покоління допомоги потребують молоді сім'ї, багатодітні, усі, хто втратили роботу й тепер залишилися без грошей та їжі. Ще на зустрічі 19 березня в Kharkiv Palace ми Олександром Ярославським говорили про те, що для найбільш соціально вразливих груп будуть продуктові набори та набори ліків. Так от, за цей тиждень ми з Ярославським розвезли й рознесли понад 113 тисяч пайків і 22 тисяч аптечок для ветеранів та самотніх людей похилого віку у всі райони міста. Сьогодні ми ще замовили 30000 пайків та 15000 аптечок. Усе це передається людям. Спасибі волонтерам та всім, хто став поруч із нами для допомоги у важкий час", – написав Геннадій Кернес.

У Ярославського підтвердили, що до відправки харків'янам, які перебувають через епідемію в найбільш скрутному становищі, готують ще 30 тис. продуктових наборів та 15 тис. аптечок. Усі продукти й ліки закуповують безпосередньо у виробників, їх ціни значно нижчі ринкових, оскільки не мають торгових націнок. Загальна сума фінансування програми роздачі пайків та аптечок Олександром Ярославським і Геннадієм Кернесом з урахуванням нової хвилі доставок досягне 26 млн. грн.

Нагадаємо, що Олександр Ярославський уже виділив $2 млн. на закупівлю 100 тис. ПЛР-тестів і 50 апаратів ШВЛ для України.

Тести вчора були доставлені в Київ, закупити їх в умовах загальносвітового дефіциту медвиробів для боротьби з коронавірусом допомагав його китайський приятель мільярдер Джек Ма. Геннадій Кернес за свої гроші придбав наркозно-дихальний апарат для лікарні швидкої допомоги, а Харківська міськрада виділила на протидію епідемії 60,5 млн. грн/

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram