ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Нідерландах коронавірусом захворіла українка і її сім'я

Вони перебувають на самоізоляції.

У Нідерландах коронавірусом захворіла українка і її сім'я
Фото: EPA/UPG

У Нідерландах коронавірусом захворіла українка, її чоловік і дитина. Про це повідомив посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов, пише "Укрінформ".

"Одна громадянка України, її чоловік, громадянин Нідерландів, і дитина захворіли коронавірусом. Вони перебувають в ізоляції і проходять спеціальний курс лікування. Посольство підтримує з ними контакт, стан здоров’я поліпшується", – повідомив Ченцов.

Він пояснив, що в Нідерландах також неможливо одночасно провести лабораторні ПЛР-тести на COVID-19 великій кількості людей.

"Лабораторні тести в Нідерландах робляться тільки за наявності симптомів, які свідчать про тяжкий перебіг хвороби і пацієнтам із найбільш вразливих категорій населення. За рекомендацією Націнституту громадського здоров’я та навколишнього середовища, пацієнти без ускладнень відправляються на самоізоляцію. При погіршенні самопочуття потрібно по телефону консультуватися з лікарем загальної практики, який і приймає подальші рішення ", – пояснив посол.

Нагадаємо, у МЗС повідомляли, що, за станом на 31 березня, вісім громадян України вилікувалися від коронавірусу за кордоном.

Ще 32 українців лікувалися: троє в Австрії, один у Великій Британії та Північній Ірландії, четверо в Домінікані, один в Іспанії, п’ятеро в Італії, двоє в Нігерії, один у Нідерландах, двоє в ОАЕ, четверо в Польщі, один на Сейшельських островах, один у Сербії, один у США, четверо в Німеччині, один у Швейцарії і ще один у Швеції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram