ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

СБУ провела обшуки в клініці "Євролаб" через можливе приховування позитивних результатів тестів на COVID-19

Правоохоронці вилучили необхідні для слідства документи.

СБУ провела обшуки в клініці "Євролаб" через можливе приховування позитивних результатів тестів на COVID-19
Клиника "Евролаб" (архивное фото)
Фото: Макс Требухов

Співробітники Служби безпеки провели обшуки в клініці "Євролаб" за фактом можливого умисного приховування позитивних результатів тестів на коронавірус.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

"Головне слідче управління СБУ розслідує кримінальне провадження за фактом можливого вчинення посадовими особами ТОВ "Євролаб" дій, спрямованих на поширення епідемії COVID-19 і заподіяння шкоди здоров’ю населення України… Тому 1 квітня на підставі судового рішення були проведені обшуки в приміщеннях "Євролаб" для встановлення всіх обставин цього правопорушення", – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили необхідні для слідства документи.

"Найближчим часом ці документи будуть вивчені з залученням фахівців Міністерства охорони здоров’я, після чого буде вжито відповідні процесуальні рішення в кримінальному провадженні", – повідомили в СБУ.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у квітні минулого року медичний центр "Євролаб", де здавав аналізи на наркотики тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський, заявив, що помилився із зазначенням дати в результатах обстеження.

Це сталося після того, як напередодні Зеленський виклав у Facebook результати дослідження з датою забору матеріалу 2 квітня, а потім поміняв документ на аналогічний, але з датою забору 5 квітня. Підпис виконавця на двох документах суттєво відрізнявся, хоча вказана одна й та сама людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram