ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Геращенко: пік епідемії очікується 15-25 квітня

"Завдання карантину - зупинити розкручування епідемії в геометричній прогресії".

Геращенко: пік епідемії очікується 15-25 квітня
Фото: mvs.gov.ua

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що пік епідемії коронавірусу в Україні очікується 15-25 квітня.

Про це він написав у фейсбуці, підтримавши думку свого начальника Арсена Авакова про продовження карантину до 15 травня.

"На сьогоднішній ранок в Україні підтверджено 669 випадків інфікування коронавірусом. Інфікованих Covid-19 в Україні набагато більше. Ми очікуємо піку епідемії приблизно на 15-25 квітня. Тому головне, а по суті єдине, завдання карантину - це зупинити розкручування епідемії в геометричній прогресії, коли кожен заражений перед встановленням діагнозу встигав заразити 3-4 інші людини. Епідемія зупиняється лише тоді, коли інфікований, до моменту виявлення у нього захворювання, за статистикою, встигає заразити менш ніж одну людину", - заявив Геращенко.

Він зазначив, що в Китаї вдалося зупинити епідемію за два з половиною місяці після встановлення першого випадку зараження 31 грудня.

В Україні перший випадок виявили 3 березня.

Геращенко додав, що карантин буде успішним за двох умов: "Тестування, тестування і ще раз тестування! Самоізоляція, самоізоляція і ще раз самоізоляція".

Нагадаємо, з 12 березня до 24 квітня в Україні діє карантин через коронавірус. Обмежувальні заходи, які запровадив уряд, включають в себе закриття навчальних закладів; заборону масових зібрань (у тому числі спортивних, культурних, релігійних заходів); закриття авіасполучення; обмеження роботи громадського транспорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram