ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні з 6 по 24 квітня можуть посилити заходи карантину і ввести режим "усі в масках"

У період Великодніх свят можливий великий спалах коронавірусу.

В Україні з 6 по 24 квітня можуть посилити заходи карантину і ввести режим "усі в масках"
Фото: EPA/UPG

В Україні з 6 по 24 квітня можуть ввести додаткові обмеження в умовах карантину, оголошеного в зв'язку з коронавірусом. Таку можливість обговорювали на нараді за участю голови держави Володимира Зеленського і прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, повідомили в пресслужбі Офісу президента.

"У тому числі, обговорювали режим "усі в масках" з 6 по 24 квітня і обмеження кількості людей під час перебування на вулиці. Оскільки саме на Великодні свята очікується пік захворюваності коронавірусом", - ідеться в повідомленні.

Для запобігання погіршенню ситуації влада провела переговори з усіма телевізійними групами про трансляцію великодніх богослужінь. Наразі тільки три телеканали відповіли щодо таких показів, переговори з іншими тривають. Нагадаємо, що прикордонники прогнозують, що на Великдень, 19 квітня, в Україну повернуться ще 200 тисяч громадян.

25 березня президент України Володимир Зеленський повідомив про підготовку проєкту "Пасха вдома". Він провів зустріч з главами церков щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19.

На нараді розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів і церков. У разі великого скупчення людей вони можуть проводити бесіди з парафіянами і пояснювати, що збиратися натовпами небезпечно для них і тих, хто навколо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram