ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Івано-Франківську підтвердили коронавірус у померлої породіллі

Жінка не зізнавалася лікарям, що приїхала з Польщі.

В Івано-Франківську підтвердили коронавірус у померлої породіллі
Фото: kolomyia.today

В Івано-Франківській області лабораторно підтвердили COVID-19 у породіллі, яка померла в обласному пологовому 30 березня. Це четвертий летальний випадок у регіоні з початку епідемії.

Про це повідомив "Укрінформу" заступник директора Департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Володимир Чемний.

"Ми отримали позитивний результат на COVID-19 у 37-річної породіллі, яка померла 30 березня в обласному пологовому будинку. Вчора взяли мазок для дослідження коронавірусної інфекції у її новонародженої дитини. Результатів очікуємо", - повідомив Чемний.

Сусідки по палаті померлої жінки пройшли експрес-тести, коронавірус у них не підтвердили.

"До того часу, коли породілля ще не зізналася в тому, що недавно повернулася з Польщі, вона лежала в палаті з чотирма жінками ... На цей момент усі вони ізольовані, кожна - в окремій палаті, всі пройшли експрес-тести на COVID- 19, вони негативні. Палата, де вони були разом, продезінфікована, всі жінки почуваються добре", - зазначив Чемний.

Нагадаємо, мешканка Болехова з хронічною артеріальною гіпертензією та ожирінням четвертого ступеня померла 30 березня незабаром після пологів. Лікарі не знали, що вона приїхала з Польщі, доки їй не стало погано.

У жінки народилася дівчинка вагою 2,5 кг. Дитина не має ознак захворювань, дихає самостійно, перебуває під наглядом лікарів.

31 березня нові смерті від коронавірусу підтвердили в Чернівецькій (2 випадки), Сумській (1 випадок) та Київській області (1 випадок).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram