ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Вінниці розробили власний протокол лікування коронавірусу

Протокол базується на китайському, італійському, іспанському, американському та корейському досвіді.

У Вінниці розробили власний протокол лікування коронавірусу
Фото: EPA/UPG

У Вінницькій області офіційно затвердили власний протокол лікування COVID-19. Державний протокол для лікування хворих на коронавірус поки в стадії розробки.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОДА.

За словами лікаря-інфекціоніста Лариси Мороз, зараз в світі немає єдиного протоколу лікування хворих на коронавірус, тому кожна країна має свій протокол.

"Не дочекавшись центрального протоколу, у Вінниці розробили свій, який заснований на китайському, італійському, іспанському, американському та корейському досвіді. Протокол розробила кафедра інфекційних хвороб Вінницького національного медуніверситету, він офіційно затверджений на рівні Міністерства охорони здоров'я", - йдеться в повідомленні.

Протокол передбачає медикаментозне лікування ще до етапу застосування апаратів штучної вентиляції легенів.

Як зазначила Лариса Мороз, для лікування використовують групу протималярійних препаратів, а також препарати, що застосовуються під час лікування СНІДу, оскільки до складу геному вірусу, що викликає COVID-19, входить частина геному вірусу імунодефіциту людини.

Раніше глава парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький повідомив, що Україна домовляється про постачання препарату від малярії, який показав ефективність в лікуванні COVID-19.

Переговори про закупівлю препарату з діючою речовиною гідроксіхлорохін проводять, зокрема, з Індією.

Хлорохін - синтетичний антималярійний і антиревматичний препарат, який ще в 1934 році синтезував німецький вчень з компанії Bayer.

В Україні було зареєстровано ці ліки за іншою торговельною назвою, але термін їх реєстрації закінчився в 2014 році. Тому зараз купити їх неможливо.

Станом на ранок 31 березня Мінздоров'я повідомляло про 36 випадків коронавірусу у Вінницькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram