ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ВООЗ оновила інформацію про механізми передачі коронавірусу

Найбільше епідемічне значення має людина з ознаками ГРВІ.

ВООЗ оновила інформацію про механізми передачі коронавірусу
Фото: Макс Требухов

Всесвітня організація охорони здоров'я оновила інформацію про механізми передачі коронавірусу, вказавши, що найбільше епідемічне значення має людина з ознаками ГРВІ. Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу в неділю.

"Коли у людини температура, кашель, нежить та інші симптоми ГРВІ - тоді він найбільш небезпечний в епідемічному відношенні. Саме ця людина повинна одягати маску, з нею можна контактувати на відстані 1,5-2 метри, або намагатися виключити контакт. Щоб не потрапляли виділення біологічного матеріалу - слиз - на наші слизові оболонки, оскільки саме таким чином передається збудник коронавірусної хвороби", - сказав Ляшко.

При цьому шляхи передачі коронавірусу залишаються незмінними.

"Ключова річ залишилася незмінною. Шляхи передачі такі ж, як і були - повітряно-крапельний і контактний. Збудник коронавірусної хвороби не передається аерогенним шляхом. Він передається тільки краплями. Краплі великого розміру осідають на поверхні, до цієї поверхні людина торкається руками, потім до своєї слизової, вірус потрапляє в організм і може інфікувати людину", - розповів Ляшко.

Нагадаємо, з 29 березня в Україні почав діяти оновлений стандарт надання медичної допомоги під час COVID-19, який зокрема передбачає госпіталізацію тільки хворих в середньому і важкому стані. Ті, у кого хвороба протікає в легкій формі, будуть лікуватися вдома.

Раніше у ВООЗ заявили про прискорення темпів поширення пандемії коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram