ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В одному районі Тернопільської області з 36 хворих на коронавірус - 21 медик

За словами заступника голови Монастириського району, найбільшою проблемою зараз є нестача тестів.

В одному районі Тернопільської області з 36 хворих на коронавірус - 21 медик
Фото: Lb.ua

У Монастириському районі Тернопільської області зафіксовано 36 випадків COVID-19, з яких 21 у медиків. Про це повідомив заступник голови Монастириської РДА Павло Дронь.

"На 9.00 у Монастириському районі інфікованих коронавірусом - 36 осіб: м. Монастириська - 19, с. Швейків - 7, с. Ковалівка - 4 (1 летальний), с. Горішня Слобідка - 2, с. Долішня Слобідка - 2, с. Бертники - 1, с. Чехів - 1. Серед них 7 лікарів, 8 медсестер, 6 молодших медсестер, 2 держслужбовців, 1 священник, 1 завдитсадком, 1 дитина", - йдеться в повідомленні.

За словами Дроня, найбільшою проблемою зараз є нестача тестів. Він зазначив, що мобілізовані всі наявні ресурси району на забезпечення необхідним районної лікарні, а також подякував за допомогу волонтерам.

Більшість інфікованих коронавірусом у Тернопільській області зареєстровано в Монастириському районі. Зокрема один летальний випадок - 25 березня помер 68-річний чоловік, який міг заразитися на похороні від священника.

Раніше повідомлялося, що шість сіл в області, включаючи Швейків і Ковалівку, закриті поліцією.

Станом на ранок 28 березня у Тернопільській області підтверджено 43 випадки коронавірусу. Так, область вийшла на третє місце за поширенням COVID-19 в Україні, на першому місці Київ - 74 випадки, на другому Чернівецька область - 47 випадків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram