ГоловнаСуспільствоПодії

Родичам чоловіка, який помер в Тернополі від COVID-19, довелося самим забирати його тіло з лікарні в мішку

Ніякого захисного одягу у них не було.

У Тернопільськой міській інфекційній лікарні тіло померлого від коронавірусу чоловіка видали родичам для поховання, не попередивши, як правильно це зробити.

Про це повідомило місцеве видання "Овід".

Родичі загиблого надіслали в редакцію відео, на якому видно, як чорний пакет із тілом намагаються покласти в труну. Робить це зять померлого в рукавичках.

Дочка 68-річного пенсіонера Ольга Тутова, яка приїхала разом із чоловіком забирати тіло, розповіла як усе відбувалося.

"Нам видали батька в чорному пакеті. Тато був важкий, підняти неможливо було самому. І ось цей пакет просто тягнувся по землі. Сам чоловік мій це робив руками і тягнув. Чорний пакет обірвався в руках. Це було щось страшне. Ніхто не вийшов навіть у труну поставити", - розповіла Тутова.

Пізніше працівник лікарні допоміг занести труну в машину.

Тіло померлого в рідне село Ковалівка родичі доставили власним мікроавтобусом. Після того як труну винесли, машину продезінфікували також самостійно, як могли.

Поховали ж 68-річного чоловіка в той же день. Бо ніхто з односельців не захотів допомогти, то могилу копали зять, сільський голова, мер Монастириськ і його заступник.

Фото: ovid.com.ua

Зараз в області немає розробленого алгоритму дій і процедури, як мають відбуватися поховання людей, померлих від коронавірусу.

Раніше новопризначений голова Тернопільської обласної державної адміністрації заявляв, що похованням будуть займатися державні структури.

Нагадаємо, у Тернопільській області діагноз COVID-19 підтверджений у 15 осіб, серед них - шестеро медиків. У Тернополі перший випадок захворювання був зафіксований 25 березня. Хворий - місцевий житель, чоловік 1965 р.н. Нещодавно він побував в Австрії.

Станом на 22:00 26 березня в Україні були лабораторно підтверджені 196 випадків COVID-19, з них 5 летальні, 1 пацієнт одужав

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram