ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики п'ять разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі, втрат немає

Військовослужбовці вжили необхідних заходів для припинення збройних провокацій.

За добу бойовики п'ять разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі, втрат немає
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Втрат серед українських військовослужбовців не було.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Противник обстріляв наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться в ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" по позиціях ЗСУ випустили 51 мінуа калібру 120 і 82 мм поблизу Павлополя. Захисників Талаківки обстріляли з гранатометів різних систем, а захисників Славного - з автоматичного станкового гранатомета і великокаліберних кулеметів. Також із великокаліберних кулеметів обстріляли позиції ООС біля Авдіївки. Зазначають, що сили ООС черговими вогневими засобами дали противнику жорстку відповідь.

У районі відповідальності угруповання "Північ" бойовики обстріляли позиції ЗСУ біля Луганського - з міномета калібру 82 мм, використавши три міни. Військовослужбовці вжили необхідних заходів для припинення збройних провокацій противника.

З початку доби окупаційні війська вогневої активності не проявляли.

"Випадків захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу ООС сил не зафіксовано", - додали в штабі.

Нагадаємо, раніше генсек ООН закликав припинити вогонь на Донбасі і зосередитися на боротьбі з COVID-19. За минулу добу російсько-окупаційні війська п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Втрат серед українських військовослужбовців не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram