ГоловнаСуспільствоЖиття

Генсек ООН закликав припинити вогонь на Донбасі і зосередитися на боротьбі з COVID-19

Гутерреш також зазначив, що через бойові дій в березні загинув один цивільний і 15 були поранені.

Генсек ООН закликав припинити вогонь на Донбасі і зосередитися на боротьбі з COVID-19
Антониу Гутерреш
Фото: EPA/UPG

У березні на сході України загинув один цивільний і 15 отримали поранення, що є найвищим показником втрат за місяць серед цивільного населення, починаючи з вересня 2019 року.

Про це повідомила Моніторингова місія ООН із прав людини у фейсбуці.

"З 1 по 22 березня було зафіксовано 16 таких випадків: один убитий і 15 поранених. Ще кілька випадків очікують підтвердження. Незважаючи на те, що березень ще не закінчився, це найвищий показник втрат за місяць серед цивільного населення з вересня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

У Місії підкреслили, що приєднуються до заклику генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, який закликав усі сторони, які беруть участь у бойових діях, припинити вогонь і зосередитися на заходах із реагування на спалах COVID-19.

Також важливо активізувати зусилля для підтримки найбільш вразливих груп населення.

"Найбільш вразливі, жінки і діти, люди з інвалідністю, маргіналізовані і переміщені особи, сплачують найбільшу ціну. Вони також мають високий ризик зазнати значних втрат від COVID-19", - заявив Гутерреш.

Нагадаємо, 19 березня фонд "Повернись живим" передав у зону ООС першу партію експрес-тестів на коронавірус. На придбання 50 експрес-тестів волонтери зібрали понад 19 тисяч гривень.

21 березня Фонд відправив у зону ООС ще 1 тис. експрес-тестів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram