ГоловнаСуспільствоЖиття

Управління держохорони не давало жодних вказівок щодо облаштування "VIP-палат" в лікарнях, - глава УДО

Сергій Рудь сподівається, що посадовці уникнуть інфікування.

Управління держохорони не давало жодних вказівок щодо облаштування "VIP-палат" в лікарнях, - глава УДО
Фото: EPA/UPG

Управління державної охорони не давало жодних вказівок щодо облаштування палат для осіб, які охороняються, в лікарнях Києва.

Про це заявив керівник УДО Сергій Рудь, передає УНІАН.

"Ніяких VIP-палат немає. Я не знаю, звідки це взялося, хто це робить. По-перше, жодного звернення від нас про це не було. По-друге, зараз я відвезу офіційний лист у КМДА з цього приводу, і ми його оприлюднимо. У ньому ми припиняємо дію того наказу, який видала КМДА, не погоджуючи з нами", - сказав Рудь.

За його словами, в УДО сподіваються, що особи, яких вони охороняють, уникнуть інфікування короновірусом і їх не доведеться госпіталізувати.

"Ми робимо все необхідне, щоб такого не сталося з нашими охоронюваними особами. Для цього вживаються всі превентивні заходи, включно з особливостями доступу до органів державної влади. Краще запобігти, ніж потім повертатися до цього питання", - підкреслив Рудь.

Нагадаємо, 25 березня журналісти Bihus.Info опублікували наказ київської влади, який був розісланий у столичні лікарні, про створення особливих умов для лікування від коронавірусу так званих VIP-пацієнтів. Серед вимог: ізольовані палати площами не менше 13 кв. м, затемнені вікна, зручна комунікація з операційними та іншими відділеннями, наявність окремого резерву лікарських засобів та резервація окремих операційних.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що вже говорив з цього приводу з президентом Володимиром Зеленським і той "готовий, і налаштований скасувати накази, про які йде мова". Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, водночас, заявив, що уряд не давав вказівок про облаштування особливих палат для чиновників. Він також підкреслив, що палати, які охороняються можливі у випадках, коли хворий прибув з установ пенітенціарної системи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram