ГоловнаСуспільствоПодії

У Харківській області розшукують 10 осіб, які ухиляються від самоізоляції

З них 4 контактували з хворим на коронавірус.

У Харківській області розшукують 10 осіб, які ухиляються від самоізоляції
Фото: EPA/UPG

У Харківській області в розшуку перебувають 10 осіб, які нещодавно повернулися з інших країн і порушили умови 14-денної самоізоляції. З них четверо контактували з хворим на COVID-19, пише "Українська правда" з посиланням на головну державну санітарну лікарку Харківської області Любов Ляхоту.

"Є багато несвідомих громадян. З 211 осіб, які підлягають оформленню інформаційних згод на самоізоляцію, десятеро зараз перебувають у розшуку. Ми співпрацюємо з Національною поліцією. Вони допомагають нам розшукати громадян, які повинні бути в самоізоляції", - повідомила Ляхота.

Вона додала, що є громадяни, які вказували неіснуючі номери телефонів та адреси квартир, проданих ще декілька років тому.

Згоди на обов'язкову самоізоляцію підписали понад 200 осіб з Харківської області. Також є 4 особи, які контактували з хворим на COVID-19 і вказали недостовірні номери телефонів.

Порушникам режиму самоізоляції загрожує штраф від 17 до 34 000 гривень.

Нагадаємо, пасажирка евакуаційного літака з позитивним експрес-тестом на коронавірусну хворобу COVID-19 намагалася покинути аеропорт "Бориспіль" без госпіталізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram