ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

ПЦУ має намір приймати рішення про святкування Великодня "в міру наближення відповідного часу"

У помісній церкві пообіцяли "взаємодіяти з державою і враховувати поточну ситуацію в країні".

ПЦУ має намір приймати рішення про святкування Великодня "в міру наближення відповідного часу"
Фото: pomisna.info

У Православній церкві України відреагували на рішення Кабінету Міністрів про продовження карантину до 24 квітня.

Пресслужба помісної православної церкви заявила, що Священний Синод ПЦУ "прийматиме відповідні практичні рекомендації для духовенства і мирян, зокрема про порядок здійснення богослужінь у ці дні, з наближенням відповідного часу".

У ПЦУ запевнили, що під час ухвалення рішення про святкування Великодня будуть взаємодіяти з державою і враховуватимуть поточну ситуацію в країні.

Помісна церква закликала всіх "у надії на милосердя Боже продовжувати свої молитви до Господа про подолання згубного мору і його наслідків".

Напередодні президент Володимир Зеленський провів зустріч з главами церков щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19. Голова держави повідомив про підготовку проєкту "Пасха вдома". 

Глава Української Греко-Католицької церкви Блаженніший Святослав дав поради, як під час пандемії COVID-19 служити страсні та великодні богослужіння.

Раніше ПЦУ дозволила проведення богослужінь у храмах тільки священниками і закликала віруючих брати участь у богослужіннях дистанційно.

Відзначимо, що свято Воскресіння Господнього (Великодня) християни західного обряду (католики і протестанти) у 2020 році відзначають 12 квітня, східного обряду (православні) - 19 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram