ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Глобальний план гуманітарного реагування на COVID-19 ООН передбачає $33 млн допомоги Україні

Кошти мають бути залучені до гуманітарних проєктів на сході України.

Глобальний план гуманітарного реагування на COVID-19 ООН передбачає $33 млн допомоги Україні
Фото: ajansspor.com

Глобальний план гуманітарного реагування для боротьби проти COVID-19 ООН передбачає виділення допомоги Україні в розмірі $33 млн. Про це у Facebook повідомив спікер Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

Йдеться про реалізацію гуманітарних проєктів у східних регіонах по обидві лінії розмежування за такими напрямами:

- установи охорони здоров'я;

- продовольча безпека і товари першої необхідності;

- особи похилого віку та люди з інвалідністю;

- дистанційна шкільна освіта.

"Найбільш незахищені категорії українців повинні мати кошти для лікування та мінімізації негативного впливу коронавірусу", - повідомив Ніколенко.

Він додав, що генсек ООН планує залучити $2 млрд для стримування поширення COVID-19 у країнах Південної Америки, Африки, Близького Сходу та Азії. План дозволить забезпечити доставку лабораторного обладнання та ліків, встановлення додаткових станцій для персональної гігієни, проведення інформаційних кампаній про особистий захист і захист від вірусу оточуючих.

В Африці, Азії і Латинській Америці організовуватимуть авіамости і регіональні хаби для переміщення гуманітарних працівників і вантажів.

Нагадаємо, під егідою ООН створюється міжнародний фінансовий фонд, який надаватиме підтримку державам з метою протидії коронавірусу і мінімізації негативних довгострокових наслідків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram