ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

УГКЦ уточнила заяву Святослава про передачу храмів під госпіталі

Церква заявила, що у неї є інше майно і будівлі.

УГКЦ уточнила заяву Святослава про передачу храмів під госпіталі
Фото: news.ugcc.ua

Патріарший економ Української греко-католицької церкви Любомир Яворський уточнив заяву предстоятеля УГКЦ Святослава Шевчука про готовність передати церковний простір під госпіталі для хворих на коронавірус.

За його словами, в УГКЦ є не лише храми, а й інше майно, яке може стати у нагоді під час пандемії.

"Мова йде не тільки про саму будівлю, культову споруду, храми, які ми б мали переобладнати під госпіталі. Йдеться про інші наші ресурси, майно, будівлі, які можна використовувати за часів пандемії. Наприклад, у нас є реабілітаційні центри, реколекційні центри [для духовних вправ], Патріарший будинок, інше майно, які ми могли б надати для того, щоби спасти людей", - йдеться в коментарі священника на Youtube-каналі УГКЦ.

Економ УГКЦ пояснив, що ці будівлі можна виділити для проживання медиків, яким далеко їхати до роботи, або людей, яким після повернення з-за кордону ніде перечекати карантин.

Також УГКЦ готова відправити медичних капеланів для пастирської роботи з хворими на коронавірус.

Нагадаємо, раніше УГКЦ дозволила в умовах карантину не ходити на служби. Святослав також застеріг від стигматизації або негативного ставлення до хворих COVID-19 або тих, у кого підозрюють цю хворобу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram