ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Британії ввели заборону на вихід з дому заради боротьби з коронавірусом

Заборонено всі церемонії, включаючи весільні.

У Британії ввели заборону на вихід з дому заради боротьби з коронавірусом
Фото: yahoo

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив про нові обмежувальні заходи, спрямовані на боротьбу з поширенням коронавірусної хвороби. Про це пише BBC.

Жителям заборонено залишати свої будинки, крім як для виходу по продукти і товари першої необхідності, для заняття спортом, але тільки поодинці або з членами сім'ї і не частіше одного разу на день. Також можна виходити для одержання медичної допомоги або поїздок на роботу, яка визнана життєво необхідною.

"Життєво необхідно уповільнити поширення вірусу. Таким чином ми зменшимо кількість людей, які потребують догляду лікарів кожну хвилину, дамо системі охорони здоров'я можливість впоратися і врятувати більше життів", - заявив британський прем'єр-міністр.

Магазини відкриті тільки продуктові й ті, в яких є товари першої необхідності, включаючи зоомагазини. Заборонені будь-які збори більш ніж двох осіб, якщо це не члени сім'ї.

Закрито всі дитячі майданчики та релігійні установи. Заборонені всі церемонії, включаючи весільні, крім похорону.

Нагадаємо, з початком пандемії коронавірусу Британія прийняла рішення не закривати всю країну на карантин, а обмежитися рекомендаціями для уникнення публічних місць. Детальніше про це читайте в матеріалі LB.ua "Карантин для пенсіонерів, діючі школи, незалежні кінотеатри, королева у Віндзорі. Як Британія бореться з коронавірусом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram