ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У МОЗ заявили, що медики швидкої допомоги робитимуть тести на коронавірус у виняткових випадках

"Будь ласка, не зловживайте дзвінками в швидку допомогу, звертайтеся по екстрену допомогу тільки у випадках необхідності".

У МОЗ заявили, що медики швидкої допомоги робитимуть тести на коронавірус у виняткових випадках
Фото: Lb.ua

Бригади швидкої допомоги проводитимуть експрес-тести на коронавірусну інфекцію у виняткових випадках, коли виїжджатимуть на виклики ургентної допомоги. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Екстрена допомога не повинна і не буде використовуватися по дзвінку на приїзд для тестування. Екстрена медична допомога служить для інших цілей. Будь ласка, не зловживайте дзвінками в швидку допомогу, звертайтеся по екстрену допомогу тільки у випадках необхідності", - закликав він.

Ляшко додав, що розглядається питання створення мобільних груп, якими будуть підкріплені сімейні лікарі. Вони першими зустрічатимуться з хворими спершу в телефонному режимі, а потім прийматимуть рішення про виклик додому, щоб визначити, чи проводити тести на грип, на коронавірус і інші інфекції.

"У МОЗ працює робоча група, яка переглядає стандарт надання медичної допомоги. Будемо переглядати алгоритм тестування, підходи до лікування, надання допомоги, санітарного сортування, буде прописано критерії, хто коли і як повинен бути госпіталізований або переведений у відділення інтенсивної терапії", - повідомив Віктор Ляшко.

Він підкреслив, що в Україні збільшується кількість місць для проведення тестів.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що в Україну доставили тести двох видів: ПЛР і тести експрес-діагностики. Повідомляли, що експрес-тести використовуватимуть бригади екстреної допомоги для "санітарного сортування", тобто в разі, якщо працівник екстреної допомоги прибуває до людини, у якої підвищена температура і є підозра на коронавірусну інфекцію, медики повинні зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram