ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Академія наук прогнозує, що в Україні коронавірусом може заразитися 22 млн осіб, - КМДА

Натепер у країні не менш як 48 підтверджених випадків COVID-19.

Академія наук прогнозує, що в Україні коронавірусом може заразитися 22 млн осіб, - КМДА
Фото: Макс Требухов

За орієнтовним прогнозом Національної академії наук України, при низькому рівні протиепідемічних та профілактичних заходів коронавірусом COVID-19 може бути інфіковано 22,2 млн осіб в Україні.

Про це йдеться в протоколі №16 Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА "Про запобігання поширенню гострих респіраторних хвороби COVID-19, спричинених короновірусом SARS-CoV-2, і введення додаткових обмежувальних заходів на території міста Києва".

"З огляду на збільшення кількості хворих COVID-19 на території України і міста Києва та орієнтовний прогноз Національної академії наук України при низькому рівні протиепідемічних та профілактичних заходів щодо можливого інфікування 22,2 млн людей в Україні, а також з огляду на кількість населення столиці, його активні міграційні процеси, питання вжиття заходів щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, 17 березня 2020 року було розглянуто на позачерговому засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)", - йдеться в документі.

19 березня Національна академія наук анонсувала виробництво українських тест-систем на коронавірус. Розробку вітчизняних тест-систем вчені Інституту молекулярної біології і генетики почали ще в січні за завданням РНБО.

Нагадаємо, протягом суботи, 21 березня, у столиці виявили 7 нових випадків зараження коронавірусом. Вік хворих - від 29 до 50 років. Загалом, на сьогодні в Києві 10 зареєстрованих випадків захворювання COVID-19.

Вісім киян були інфіковані в європейських країнах - переважно у Франції та Німеччині. Два випадки - місцеве зараження від хворих із Житомирської області та Києва.

П'ятеро людей зараз проходять лікування в Олександрівській клінічній лікарні Києва, інші залишаються вдома на самоізоляції і перебувають під медичним наглядом.

Станом на вечір 20 березня в Україні був 41 підтверджений випадок COVID-19. Тепер їх, відповідно, не менш як 48: у дев'яти областях і столиці.

Найбільша кількість інфікованих - 25 - у Чернівецькій області. Зараз там немає пацієнтів у важкому стані.

Один 39-річний чоловік у Чернівецькій області вилікувався і був виписаний, одна 33-річна жінка померла (лікарі вважають, що, хоча вона справді була інфікована, смерть настала не від COVID-19).

МОЗ прогнозує, що з наступного тижня в Україні значно збільшиться кількість перевірок на коронавірус. Але це станеться не тому, що почнуть діагностувати "всіх підряд", а у зв'язку зі збільшенням кількості випадків COVID-19 і підозр на цю хворобу кількість перевірок на коронавірус значно збільшиться.

Раніше повідомлялося, у Франції побоюються інфікування 70% населення, у Британії - до 80%. Вірус може зникнути сам по собі після того, як перехворіють майже всі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram