ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб ООС вирішив припинити пропуск через лінію розмежування на Донбасі у зв'язку з коронавірусом

Пропуск через лінію розмежування осіб і транспортних засобів припиняється опівночі 22 березня.

Штаб ООС вирішив припинити пропуск через лінію розмежування на Донбасі у зв'язку з коронавірусом
Фото: facebook.com/mvs.gov.ua/

У районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі з 22 березня тимчасово припиняється пропуск через лінію розмежування.

Про це інформує пресцентр штабу ООС.

"З метою ефективної протидії та недопущення занесення на підконтрольну уряду України територію коронавірусної інфекції з 00:00 22 березня 2020 року припиняється пропуск через лінію розмежування осіб і транспортних засобів", - ідеться в повідомленні.

Дозвіл на перетин лінії розмежування може бути надано у виняткових випадках за наявності критично важливих життєвих обставин і відповідних підтвердних документів.

Пропуск представників моніторингових місій буде здійснюватися за раніше встановленим порядком.

Нагадаємо, жителів ОРДЛО з температурою перестали пропускати в Україну ще 7 березня. 13 березня Україна заборонила в'їзд жителям тимчасово окупованих територій та іноземцям через лінію зіткнення. 14 березня свої обмеження ввели угруповання "ДНР" і "ЛНР".

18 березня "влада" "ДНР" заявила про закриття пунктів пропуску на окуповану територію через коронавірус в Україні. При цьому терористи заперечують наявність інфікованих коронавірусом на підконтрольній їм території.

21 березня аналогічне рішення прийняла "влада" "ЛНР".

За даними правозахисників, за тиждень з 9 по 16 березня, понад півсотні жителів окупованих територій звернулися до лікарень із симптомами ГРВІ, ще близько 100 - з підозрою на пневмонію. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв про 12 випадків коронавірусу в Горлівці.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram