ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні одужав перший хворий на коронавірус

Сьогодні його випишуть додому.

В Україні одужав перший хворий на коронавірус
Фото: Lb.ua

У Чернівцях видужав чоловік, який першим в Україні захворів на коронавірус. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Хворому з Чернівців зробили повторний лабораторний аналіз на коронавірус. І він вдруге показав негативний результат. Можемо констатувати офіційно - в Україні є перша людина, яка видужала від коронавірусу", - повідомив президент.

Пацієнта сьогодні виписують з лікарні, він повертається додому.

Зеленський закликав зберігати спокій і режим ізоляції. Президент повідомив, що Інститут молекулярної біології НАН України виготовив і передав першу партію експрес-тестів на коронавірус.

Крім цього, протягом 48 годин в Україну з Китаю прибудуть 10 млн високоточних лабораторних тестів, 10 апаратів штучної вентиляції легенів, мільйон масок для аптек, 100 000 масок підвищеної захисту для лікарів і поліції, 400 000 експрес-тестів і 10 000 літрів дезінфекторів.

Нагадаємо, перший випадок захворювання на коронавірусну інфекцію був діагностований у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії. Відразу після приїзду вони самоізолювались, а після прояву у чоловіка симптомів звернулися до медиків. 3 березня у нього був підтверджений перший випадок захворювання на території України.

Уже 16 березня стало відомо, що аналіз на коронавірус у нього показав негативний результат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram