ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Україна відправила до Китаю вантажний літак по тести і медобладнання (оновлено)

Ще один рейс очікується наступного тижня.

Україна відправила в Китай вантажний літак Іл-76 по медичний вантаж: лабораторні та швидкі тести на коронавірус, маски, апарати штучної вентиляції легенів.

Про це повідомив народний депутат Андрій Мотовиловець, який, за його словами, буде одним з пасажирів цього літака.

Фото: facebook.com/motovilovets.andrey

"Військовий вантажний літак Іл-76 незабаром вилетить з аеропорту "Бориспіль" у Гуанчжоу, Китай. Об 11:00 в суботу борт прийме медичний вантаж: лабораторні та експрес-тести на коронавірус, медичні маски, апарати вентиляції легенів і багато іншого. Я маю честь супроводжувати цей політ, щоб оформити документи і вантаж", - написав Мотовиловець у фейсбуці.

За його словами, наступного тижня буде виконано ще один рейс.

Оновлення 12:32. Пізніше у відеозверненні президент Володимир Зеленський повідомив, що саме привезуть з Китаю.

"У найближчі 48 годин ми очікуємо прибуття в Україну з Китаю 10 млн високоточних лабораторних тестів, які буде розподілено по всіх куточках України, 10 апаратів штучної вентиляції легенів, 1 млн масок, які надійдуть в українські аптеки, 100 тис. масок підвищеного захисту для лікарів і працівників поліції, 400 тис. експрес-тестів і 10 тис. літрів дезінфікуючої рідини", - сказав він.

Зеленський пообіцяв, що засобами індивідуального захисту і дезінфекторами буде забезпечений кожен українець.

Нагадаємо, на вечір 19 березня в Україні виявили 26 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Три з них (близько 11%) призвели до летального результату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram