ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін пом'якшив обмеження на в'їзд і виїзд з Криму

Ухвалювати рішення будуть прикордонники на місці.

Кабмін пом'якшив обмеження на в'їзд і виїзд з Криму
Фото: Херсон Daily

Кабінет Міністрів вніс зміни в своє розпорядження N291-р від 14 березня 2020 року, надавши Держприкордонслужбі право пропускати українців на в'їзд і виїзд на територію анексованого Криму під час карантину за наявності гуманітарних потреб.

Про це повідомляється на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"Кілька слів про перетин адміністративного кордону з Кримом в умовах карантину. Мінреінтеграції з моменту введення обмежень на перетин КПВВ в Донецькій, Луганській та Херсонській областях уважно стежить за ситуацією, перебуваючи в безперервному контакті з місцевими адміністраціями, прикордонниками, а також громадськими організаціями, які займаються тематикою тимчасово окупованих територій. Сьогодні ми вже бачимо тенденції: у всіх КПВВ ми спостерігаємо істотне зменшення потоку людей і транспорту. Порівняно з "докарантинним" часом, на Луганщині кількість перетинів зменшилася в 11 разів, у Донецькій області - у 8-9, у Херсонській області - приблизно втричі", - розповів віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков.

"Але є особливості. Зокрема, на КПВВ у Херсонській області порівняно більша кількість відмов у перетині. Спрацьовують різні чинники, багато нестандартних життєвих ситуацій, люди дійсно потребують допомоги: хто перевозить стареньку, у котрої немає документів; хто живе в Криму, але працює на Херсонщині, або навпаки. І ми робимо все, щоб максимально оперативно знайти рішення", - додав він.

Резніков пояснив, що тепер виїзд з тимчасово окупованої території Криму і в'їзд на неї за наявності гуманітарних підстав здійснюється за рішенням голови Держприкордонслужби з негайним інформуванням Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Прикордонники фізично присутні на КПВВ і можуть діяти оперативно. Це прискорить процес. Ми продовжуємо працювати над вдосконаленням алгоритмів, щоб зняти всі можливі проблеми. Хочу подякувати всім колегам у місцевих адміністраціях, нашим прикордонникам, громадським організаціям і правозахисникам, які допомагають нам працювати більш ефективно", - зазначив Резніков.

Нагадаємо, до 3 квітня для запобігання поширенню в Україні коронавірусної хвороби COVID-19 тимчасово припинено роботу КПВВ на тимчасово окуповану територію Криму і Севастополя.

Раніше Кабмін ухвалив рішення про обмеження пасажирських перевезень на території України - з 18 березня по 3 квітня введено заборону на пасажирські залізничні, авіа- і автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також припинено роботу метрополітенів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram