ГоловнаСуспільствоЖиття

Лікарі: жінка в Чернівцях померла не від коронавірусу

"Причина смерті - судомний синдром на тлі набряку головного мозку і, не виключено, крововиливи в мозок".

Лікарі: жінка в Чернівцях померла не від коронавірусу
Фото: facebook.com/cvODA

Коронавірус не є причиною смерті 33-річної жительки Чернівців.

Про це заявила заступниця головного лікаря з лікувальної роботи Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Снігуряк, повідомляє обласна держадміністрація у фейсбуці.

За її словами, смерть настала внаслідок симптоматики, що не властиво інфекційному захворюванню COVID-19.

"Жінка, яка померла 16 квітня в інфекційному відділенні обласної лікарні, мала складну патологію нервової і ендокринної системи, а також ураження легень, але без легеневої недостатності", - розповіла Снігуряк.

Водночас, за словами медика, вже після смерті пацієнтки надійшли результати аналізів, які підтвердили коронавірус.

"Причина смерті - судомний синдром на тлі набряку головного мозку і, не виключено, крововиливи в мозок. Пацієнтку доставили в наше відділення, бо вона мала дещо підвищену температуру, а її чоловік нещодавно повернувся з Італії. Вважаємо, що коронавірус у цій ситуації підсилився супутньою патологією, до летального результату призвів не він", - пояснила Снігуряк.

Як розповіла заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, чоловік покійної перехворів удома в легкій формі і до медиків не звертався. У нього взяли аналізи на COVID-19. Чоловік почувається добре і перебуває в самоізоляції.

Також з'ясувалося, що покійна контактувала з п'ятьма особами. Серед них є такі, які мають ознаки вірусного захворювання, їх госпіталізували.

Нагадаємо, 16 березня в Чернівцях померла 33-річна жінка. Увечері 17 березня МОЗ підтвердило, що причиною смерті була коронавірусна інфекція COVID-19.

Батьки померлої звинуватили лікарів у ненаданні належної медичної допомоги їхній доньці. У поліції заявили, що перевірять дії лікарів.

На цей момент в Україні 14 підтверджених випадків зараження COVID-19 (два летальних). Одним із заражених є депутат Верховної Ради Сергій Шахов. Хвороба в нього протікає в легкій формі, тому він лікується амбулаторно. За потреби депутата госпіталізують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram